Iuliana Condrea

PSIHOLOG, TERAPEUT

Terapia anxietatii

Anxietatea este frecvent întâlnită de-a lungul vieții. Este un sentiment care nu scutește pe nimeni și fiecare dintre noi a fost încercat într-un moment sau altul. Nivelul anxietății se reflectă în comportament și, potrivit acestui nivel, efectele pot fi pozitive sau, din contră negative.
Dacă un anumit nivel de anxietate poate contribui la ameliorarea comportamentului sau a unei performanțe, atunci când nivelul de anxietate atinge grade particular pronunțate, ea afectează individul în sens negativ.
Când o persoană dezvoltă manifestări recurente de anxietate de ordin fizic și psihologic atunci când stimulul declanșator e disproporționat, o tulburare de anxietate {anxietate generalizată, atac de panică, agorafobie, fobie specifică anxietate socială } este posibil să  intervină.

Cum știu că am probleme de anxietate?
O persoană care are o tulburare de anxietate poate resimți simptome atât în plan fizic cât și psihologic cum ar fi:
în plan fizic: jenă în respirație, transpirație excesivă, uscarea gurii, dureri de cap și vertije, agitație interioară, amețeli, palpitații, junghiuri sau amorțeli musculare, tulburări digestive (indigestie, diaree) etc.
în plan psihologic: sentimente de frică, panică sau teamă, îngrijorare că ceva rău urmează să se întâmple, insomnie sau coșmaruri, dificultăți de concentrare a atenției, dezinteres față de orice activitate etc.

Este necesar să apelez la ajutor specializat?
Dacă ați experimentat simptome dintre cele menționate mai sus, ați încercat să scăpați de acestea și nu ați reușit, este momentul să apelați la ajutor de specialitate. Problemele de anxietate pot fi depăşite cu ajutorul terapiei.
Cabinet individual de psihologie Iuliana Condrea vă propune următoarele modalități de abordare: program de terapie în cadru individual și grup de terapie și suport. Pentru cine nu poate ajunge la cabinet, vă putem oferi şedinţe de terapie on-line prin intermediul Skype.

În cadrul programului de terapie individuală , veți învață:
– ce este anxietatea și ce se întâmplă atunci când trăiți un episod de anxietate;
– să identificaţi factorii declanşatori;
– să gestionați simptomele de anxietate;
– să identificați resursele personale necesare pentru menținerea și optimizarea sănătății mintale.

Grupul de terapie este o alternativă a terapiei individuale ce presupune întâlnirea mai multor persoane ce împărtășesc experiențe comune.
Participând la un astfel de program aveţi posibilitatea să:
– întâlniți oameni cu probleme similare;
– aflați cum se descurcă alții care se află în aceeași situație sau în una mai gravă;
– beneficiați de pe urma experienței celorlalți;
– descoperiți noi comportamente pentru gestionarea emoțiilor;
– dezvoltați abilități de adaptare socială;
– învățați noi modalități de rezolvare de probleme;
– aveți posibilitatea să transformați problema dumneavoastră în sursă de autocunoaștere și dezvoltare personală.

Programează ședință