Iuliana Condrea

PSIHOLOG, TERAPEUT

Autocunoastere&Dezvoltare personala

Dezvoltarea personală constă într-un ansamblu de practici care au drept obiectiv o lucrare cu sine, cu scopul de a identifica şi utiliza mai bine resursele proprii.
Se adresează celor care doresc: să-şi îmbunătăţească relaţiile cu ceilalţi; să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare; să-şi organizeze mai bine timpul; să-şi îmbunătăţească imaginea de sine; să gestioneze stres-ul şi să găsească un echilibru între viaţa profesională şi personală; să-şi dezvolte capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme; să stabilească scopuri armonioase a căror atingere generează satisfacţie, echilibru, sănătate; să se cunoască mai bine şi să trăiască în armonie cu ei înşişi şi cu mediul.

Autocunoașterea şi dezvoltarea personală se adresează în egală măsură adulţilor şi copiilor.

Dezvoltarea personală prin tehnici expresiv-creative
Prin tehnici creative înţelegem: desenul şi pictura, modelajul, colajul, jocul, basmele şi povestirile terapeutice, expresie şi mişcare, muzică.
Aceste activităţi presupun participarea activă a corpului şi a minţii, ajutând omul să se înţeleagă pe sine, să se elibereze de tensiunile acumulate, la eliminarea inhibiţiilor, să se exprime spontan şi autentic, şi nu în ultimul rând în creşterea încrederii în propriile forţe.
Obiectivul principal este utilizarea creativităţii pentru a îmbunătăţi auto- înţelegerea şi a sprijini dezvoltarea emoţională, socială, cognitivă şi personală.
Scopurile urmărite de programele de optimizare şi dezvoltare personală prin tehnici creative:
* dezvoltarea capacităţilor de exprimare verbală şi non-verbală a dorinţelor, trăirilor, sentimentelor;
* înlăturarea blocajelor emoţionale;
* perfecţionarea capacităţii de autocunoaştere şi auto-acceptare;
* creşterea stimei de sine şi a încrederii în propriile forţe;
* dezvoltarea capacităţilor cognitive, creative şi de integrare în grupuri;
* eliberarea de tensiuni, anxietate, stres, frustrări şi sentimente negative.

Programează şedinţă