Iuliana Condrea

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Cadre terapeutice

* Terapia individuală este un demers care presupune relaţia faţă în faţă dintre terapeut şi client, şi constă în întâlniri periodice cu o constanţă şi o frecvenţă stabilită de comun acord la primele consultaţii.
Relaţia terapeutică se bazează pe empatie, acceptare şi înţelegere din partea terapeutului către clientul său.
Şedinţele de terapie se desfăşoară într-un mediu confidenţial şi sigur, iar timpul consultaţiei este un timp alocat în întregime şi necondiţionat clientului.

* Terapia de grup facilitează întâlnirea între persoane cu acelaşi tip de problematici. La aceste întâlniri participanţii pot discuta problemele pe care le întâmpină şi beneficia de sfaturi profesioniste.
Grupurile de terapie dau posibilitatea participanţilor de a schimba experienţe, de a oferi şi primii încurajări şi informaţii.
Este moderat de un psiholog specializat şi se bazează pe: confidenţialitatea celor discutate, respect pentru fiecare membru al grupului, ascultare reciprocă.

* Terapia de cuplu este o modalitate de tratament psihoterapeutic, care se adresează cuplurilor care întâmpină diverse probleme precum: dificultăţi de comunicare, nemulţumire legată de satisfacerea nevoilor şi aşteptărilor fiecăruia, conflicte legate de luarea deciziilor etc.
În funcţie de aşteptările partenerilor şi de aspectele relevate la primele întâlniri, terapeutul va recomanda continuarea terapiei de cuplu sau combinarea acesteia cu terapie individuală.

Programează şedinţă