th_symbolDestul de frecvent psihologul este confundat cu psihiatrul. Si este bine de stiut ca exista o diferenta fundamentala intre cele doua profesii.
Psihiatrul este un medic care dupa absolvirea facultatii de medicina, a facut specializare intr-una din ramurile medicinei, si anume psihiatria.
Psihiatrul ajuta oameni cu probleme psihice grave si foarte grave, folosind in primul rand tratamentul medicamentos.
Psihologul este cel care a absolvit facultatea de psihologie. In plus fata de facultate, un psiholog trebuie sa urmeze o formare postuniversitara. De aceea multi absolventi de psihologie mai urmeaza si cursuri de formare profesionala, intr-o forma sau alta de psihoterapie.
Psihologul nu are dreptul sa prescrie medicamente, metoda de tratament utilizata de acesta fiind psihoterapia.

Si totusiCE ESTE?
Psihologia poate fi definita ca stiinta care studiaza fenomenele sufletesti si legile lor, manifestate in comportament, in scopul cunoasterii celorlalti si autocunoasterii, pentru ameliorarea fiintei umane.
“ Orice carte de psihologie exercita o atractie magica, poate pentru ca  il invita pe cititor la meditatie pe tema a ceea ce inca si azi se mai considera a fi misterul misterelor lumii: spiritul uman…”
Cunoasterea de sine si al celorlalti nu este insa ultimul scop al psihologiei. Aceasta nu vizeaza doar sa acumuleze informatii despre om ci sa le utilizeze in practica pentru a inlesni fiintei umane valorificarea tuturor posibilitatilor sale, realizarea unui plus de confort intelectual, afectiv, realizarea unor relatii optime cu cei din jur.

CUM?                        * Consiliere & PsihoTerapie                       * Dezvoltare personala

Psihologia nu se adreseaza asadar oamenilor bolnavi psihic, ci oamenilor aflati dintr-un motiv sau altul intr-un impas, intr-o dificultate pe care nu o pot depasi singuri:
~ dificultati in gestionare emotiilor;
~ probleme in cuplu sau in cadrul familiei;
~ care au suferit o pierdere (moartea cuiva drag, apropiat);
~ care trec printr-o schimbare semnificativa de viata: divort, pierderea serviciului, somaj prelungit;
~ anxietate: anxietate generalizata, atacuri de panica, agorafobie, fobii simple, fobie sociala;
~ apatie, tristete, simptome depresive;
~ insomnii, somn agitat, cosmaruri;
~ probleme ale comortamentului alimentar, etc.
Astfel de situatii dificile pot fi traversate cu succes, cu ajutorul  PsihoTerapiei.

„Fiinta umana are capacitatea de a se construi si de a se reconstrui. Este capabila sa depaseasca traumatismele si sa treaca peste incercari, sa acceseze resursele sale interioare si sa se reinnoiasca.”

DEZVOLTARE PERSONALACateodata exista probleme punctuale pentru care solicitam asistenta psihologica, alteori, pur si simplu dorim sa ne cunoastem mai bine si sa ne dezvoltam ca persoane. In aceasta situatie apelam la dezvoltare personala.
Dezvoltarea personala  se adreseaza celor care doresc: sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare si relatiile cu ceilalti; sa-si gestioneze emotiile; sa-si organizeze mai bine timpul; sa-si dezvolte capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme; sa-si gestioneze stress-ul; sa gaseasca echilibru intre activitatea profesionala si viata personala.

UNDE?
Daca dintr-un motiv sau altul considerati ca aveti nevoie de ajutor de specialitate, va astept cu drag la Cabinet individual de psihologie Iuliana Condrea
Telefon: 0741 022 920
Email: i_condrea@yahoo.com
Site: http://www.iulianacondrea.com